ICT cursussen ism CREO

Ontdek ons aanbod ict-cursussen in samenwerking met CREO.

De lessen gaan door in het dienstencentrum zelf, per cursist is een computer voorzien. Smartphone of tablet moet je zelf meebrengen. Er zijn geen examens en het tempo wordt aangepast aan de groep.  Een aantal cursisten komt in aanmerking voor een korting of vrijstelling van het inschrijvingsgeld (opleidingscheques, bepaalde attesten van VDAB of OCMW,…)

Ben je er nog niet aan toe om een computercursus te volgen, maar kun je toch wat hulp en begeleiding gebruiken? Dan kunnen de computerhoek, individuele smartphonebegeleiding en de computervoordrachten je misschien wel verder helpen.

ICT cursussen – Smartphone/tablet
ICT cursussen – Computer
Taalcursussen ism CREO

In al onze dienstencentra kan je op een leuke en ontspannen manier een nieuwe taal aanleren. Je leert een direct bruikbare taal aan de hand van luister-, lees- en spreekoefeningen. 

Alle taalcursussen gaan door in samenwerking met CREO Roeselare. Er zijn geen examens en er worden geen getuigschriften afgeleverd.

De mogelijkheid bestaat om een taaltest te laten afnemen zodat je weet in welk jaar je best kan inspringen. Indien je dit wenst, kun je hiervoor een afspraak maken in één van de drie dienstencentra! Ook als je vanuit een andere organisatie wil instromen in onze taallessen, dien je een taaltest af te leggen!

Frans
Duits
Engels
Italiaans
Spaans
Creatieve cursussen ism CREO

Wij bieden ook creatieve cursussen aan in samen werking met CREO.

 

Ontdek het volledige aanbod ism CREO
Creatieve cursussen dienstencentra

Ben je handig en wil je iets leuks leren maken? Dan kan je in onze dienstencentra terecht voor een creatieve cursus. Onze ervaren leerkrachten staan klaar om je te begeleiden. Je geniet samen met je medecursisten van de gezellige sfeer en na een tijdje kan je een mooi werkje mee naar huis nemen!

 

Andere cursussen

Naast creatieve cursussen bieden wij ook binnen onze dienstencentra nog andere cursussen aan. 

In de talrijke bewegingsclubs en wekelijkse cusussen van onze dienstencentra kan je terecht om op een gezonde en verantwoorde manier in beweging te blijven. Er is voor elk wat wils!
Een bijdrage van € 1,50 voor de sportverzekering is verplicht, maar je hoeft die slechts één keer per jaar te betalen, zelfs als je in meerdere bewegingsclubs ingeschreven bent.

Daarnaast organiseren de clubs meestal nog nevenactiviteiten zoals een jaarlijks etentje, sinterklaasfeest,… Dit geeft de mensen nog een extra stimulans om te blijven sporten.

Meer info

In onze dienstencentra kan je in een gezellige sfeer je namiddag doorbrengen. Talrijke clubs bieden een waaier aan mogelijkheden om je te ontspannen, maar je kan ook gewoon in onze bar terecht voor een drankje of een babbel. De laatste vrijdag van de maand is er in Ten Elsberge zelfs een heuse tearoomnamiddag en in het dienstencentrum Schiervelde is er elke tweede donderdag een ontmoetingsnamiddag waar je kan genieten van een lekker kopje koffie met een verrassende lekkernij.

Meer info

Op regelmatige basis nodigen we een interessante spreker uit om jullie een namiddag vol nuttige informatie mee te geven rond allerhande thema’s : gezondheid, praktische administratie, preventie, … Onze professionele spreker beantwoordt graag jullie vragen!

Heb je zelf een thema die graag eens aan bod ziet komen? Laat het ons zeker weten!

Meer info

Doorheen het jaar organiseren we ook regelmatig workshops. Dé ideale manier om kennis te maken met nieuwe activiteiten.

Meer info

Onze dienstencentra staan voor u open! U kunt bij ons terecht voor verschillende diensten zoals pedicure of een deugddoende voetmassage.

U kunt bij ons ook in een gezellige sfeer komen eten. Of heeft u nood aan een babbel? Wij organiseren diverse praatgroepen waar je samen met lotgenoten van gedachten kunt wisselen.

Meer info

Ontdek onze brochure voor het nieuwe werkjaar 2020-2021!

Meer info