MINDER MOBIELEN CENTRALE

Wat?

De Minder Mobielen Centrale (MMC) zet zich in voor personen die problemen hebben om zich te verplaatsen om een bezoek te brengen aan de dokter, het stadhuis, de mutualiteit,… of gewoon om vrienden of familie te bezoeken.

We staan in voor de coördinatie van een groep vrijwilligers die een deel van hun tijd beschikbaar stellen om minder mobiele personen te vervoeren.

CHAUFFEURS GEZOCHT

Het je een eigen wagen en een beetje vrije tijd?  Misschien wil je dan wel één van onze vrijwillige chauffeurs worden?  Je wagen is tijdens de rit omnium verzekerd en je ontvangt een vergoeding van € 0,33 per gereden km. Neem gerust vrijblijvend contact op met Stijn Dusselier: t. 051 27 27 13.

Voor wie?

De MMC is er voor mensen die

  • verplaatsingsproblemen hebben omwille van ouderdom, ziekte of een handicap
  • een inkomen hebben van maximaal tweemaal het leefloon
  • geen beroep kunnen doen op het openbaar vervoer voor het traject dat ze moeten afleggen

Praktisch

Indien je lid bent van de MMC kan je een rit aanvragen. Dit moet tenminste twee werkdagen op voorhand gebeuren door te bellen tussen 9u en 12u naar het nummer 051 24 85 13. Na je aanvraag zoeken wij een vrijwillige chauffeur.

Hoeveel kost het?

Onmiddellijk na de rit wordt er rechtstreeks betaald aan de vrijwilliger.

  • Als gebruiker betaal je jaarlijks € 10,00 lidgeld.
  • Per rit rekenen we een vergoeding van € 1,00 aan voor administratiekosten.
  • Verder betaal je € 0,35 per kilometer. Deze vergoeding begint te lopen vanaf het moment dat de chauffeur de eigen woning verlaat en eindigt wanneer hij terug thuiskomt. We rekenen een minimum van 7 km per rit aan.
  • In geval van korte boodschappen kan je de chauffeur vragen even ter plaatse te wachten. Vanaf een half uur wachttijd vragen we een vergoeding van € 0,70 per halfuur.

Hoe aanvragen?

Om ritten aan te vragen: bel naar het nummer  051 24 85 13
De ritten zelf kunnen elke werkdag aangevraagd worden tussen 9.00 en 12.00 u.  Dit moet minstens twee werkdagen op voorhand gebeuren, anders kunnen we geen vervoer garanderen.

U bent nog geen lid, maar wenst graag lid te worden van de MMC?
Bel dan tijdens de kantooruren naar het nummer 051 24 60 50